Bilim İnsanları Uyarıyor: Yatağınızı Toplamayın!

Hepimiz uykuyu çok seviyoruz ve bazılarımız yatağın düzeni konusunda fazlasıyla titiz olabiliyor. Ancak uzmanlar uyanır uyanmaz yatağımızı toplamamamız konusunda uyardı. Detaylar içeriğimizde...

Bilim İnsanları Uyarıyor: Yatağınızı Toplamayın!
Reklamlar
Reklamlar
Reklamlar

Uyanır uyanmaz yatağı toplamak ne kad ar düzenli olduğumuzu temsil etse bile sağlığımız açısından tehlikeli olabileceği yeni yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıktı.

Martin Seeley, MattressNextDay'in CEO'su ve uyku uzmanı açıkladı.

Seeley, 'Birçok çalışma, yatağınızı hemen toplamanın neden olduğu havalandırılmamış yatakların, toz akarlarının ve alerjik proteinlerinin daha yüksek oranda bulunmasına yol açan bir ortam yaratabileceğini göstermektedir.' diye belirtti.

Ter, nem ortamı yaratıyor.

Toz akarlarının çok fazla nem içeren sıcak ortamlarda gelişme eğiliminde olmalarının üremelerinde etkili olduğunu, ve ortalama bir insanın gece 500ml terlemesinin bu durumu kolaylaştırdığını belirtti.

Yatağınızı bir süre toplamayın ve güneş ışığına maruz bırakın.

 

Güneş ışığı toz akarlarının birikmesini engelliyor. Ayrıca, dezenfektan özelliklere sahip ve bazı bakteri ve akarların öldürülmesine yardımcı oluyor.

Kış sonuna kadar havalandırın.

Yaz ayları yüksek nem seviyeleri nedeniyle toz akarlarının arttığı bir dönem olduğundan, sonraki birkaç ay nem seviyelerinin azalacağı kış sonuna kadar yatağınızın nefes almasına izin vermeniz çok önemlidir diye belirtiyor Seeley.

Alerji riski var...

Toz akarları ne kadar zararsız görünse de dünyadaki insanların %10'u toz akarlarına alerjik. Ayrıca toz akarları astıma da yol açabiliyor.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Reklamlar
Reklamlar
Reklamlar
Yar ile karışık yağan yağmurdur aşk! Başındaki belaya, Sırtındaki yaraya rağmen, Haline, düşmana karşı, Zalimin zulmüne baş eğmeden, Allah'a hamdetmektir aşk!

    Sitemiz en iyi hizmet için çerezler kullanmaktadır. Siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul ediyorsunuz. Daha fazla bilgi